50 maatregelen voor een slimmere stad

Het La Hulpe Smart Village 2025 project is ontstaan uit een denkoefening van het gemeentecollege van Terhulpen. Vier maanden langen hebben werkgroepen van burgers, gemeenteraad en gemeentecollege gewerkt aan analyses en oplossingen rond duurzame ontwikkeling, mobiliteit, de administratie, burgerlijke verantwoordelijkheid en handel. Daarbij kregen ze begeleiding van UPcity, een bedrijf gespecialiseerd in het stimuleren van creativiteit van groepen. Hun conclusies hebben geleid tot 50 concrete maatregelen die eind januari werden bekendgemaakt.

Via dit project wil Terhulpen een referentie worden in overheidsbestuur. Smart Village 2025 raadpleegt de burger bij specifieke problemen en belangrijke thema’s die verband houden met de ontwikkeling van de maatschappij. Gevolg? De burger voelt zich meer betrokken.

Het gemeentecollege wil iedereen onbevooroordeeld de kans geven om zich uit te drukken. Om de burger nog meer aan het woord te laten werd in januari 2017 een webplatform in gebruik genomen.