App maakt Waals openbaar vervoer gebruiksvriendelijker

De gratis app NextRide biedt een snelle toegang tot de dienstregelingen van bussen, trams en metro’s van de MIVB en de TEC. Het systeem werkt via iPhone, Android, Windows Phone en internet.

Wachten op een bus die te laat is, een propvolle tram…. Volgens de ontwikkelaars van NextRide zijn die ongemakken het gevolg van een gebrek aan informatie. Hun app draagt bij tot een duurzamere mobiliteit en doet het openbaar vervoer aan comfort winnen.

De innovatieve NextRide-app is ontwikkeld op basis van een uitgebreide technische infrastructuur: verzamelen en opslaan van informatie, samenbrengen van data op één enkele plek, analyse van big data en data mining, real time alerts.

Sinds oktober 2012 maakt de app het leven van bus-, tram- en metroreizigers wat eenvoudiger. Aanvankelijk heette het project ‘ProchainBus’ en was het alleen beschikbaar voor een beperkt aantal buslijnen in het centrum van Luik. Ondertussen is het exponentieel gegroeid: in 2016 waren er meer dan een half miljoen downloads en 200.000 actieve gebruikers.