Butterfly: 40 functies in één smart city app

70 procent van onze tijd brengen we door in onze eigen wijk en in onze eigen stad, waar we 70 procent van ons inkomen uitgeven. De Butterfly Smart City App draagt bij tot de ontwikkeling van die lokale economie door korte economische circuits te creëren en de interactie tussen de burgers te stimuleren – volledig gratis voor zowel de stad als de gebruiker.

De Butterfly Smart City App wordt in 23 talen gelanceerd in 45 steden, waaronder Brussel en Luik. Wat heeft ze te bieden? Betalingen, waarbij het veiligheidsniveau gelijk is aan dat van banken, positiebepaling, een compleet notificatiesysteem, en Butterfly Smart Messaging. Het menu bevat meer dan 40 functies rond openbaar vervoer, carpooling, fietsenverhuur, tickets voor culturele en sportevenementen.

Het is de enige app die gebruikmaakt van het veiligheidssysteem PCI DSS Level I. Gebruikers kunnen in de meeste munten betalen (euro, dollar, …), maar de app kan ook betalingen via blockchain aan. Of via lokale munten, om korte economische circuits en lokale handel te bevorderen. De Butterfly Smart City App kan ook Belgische identiteitskaarten lezen en kredietkaarten zoals Visa, Amex, MasterCard.