Aalter

Aalter kiest voor slim stadsmeubilair

Het gemeentebestuur van Aalter vatte dit jaar het plan op om zijn digitale dienstverlening en communicatie nog te verbeteren. Zowel voor en met de inwoners als voor en met andere klanten, zoals verenigingen en andere overheden.

Eén onderdeel van dat plan is het vervangen van de bestaande digitale informatieborden door ‘slim stadsmeubilair’. Het grote verschil met de huidige informatieborden is dat het slimme meubilair communicatie in 2 richtingen toelaat. Inwoners en bezoekers van Aalter zullen ‘op straat’ vragen kunnen stellen over de gemeente en zijn dienstverlening.

Het slimme meubilair staat vandaag nog niet in het straatbeeld in Aalter, maar is in aantocht. De opdracht wordt eind 2017 gegund. Dan eindigt ook het wereldwijde onderzoek van het gemeentebestuur samen met adviesbureau TomorrowLab over de technologische mogelijkheden om dit te realiseren.

Het gemeentebestuur wil in de toekomst nog innovatiever uit de hoek komen. Meer en betere communicatie en interactie met de ‘klant’ staan daarbij centraal.

Ontdek de winnaars