Billy

Altijd een elektrische fiets bij de hand

Een blik op de smartphone en u weet waar de dichtstbijzijnde elektrische fiets op u staat te wachten… Na gebruik parkeert u de fiets waar u dat best uitkomt. Dat voorstel lanceerden Pierre de Schaetzen en Guillaume Verhaeghen, de 2 drijvende krachten achter Billy Bike in Brussel.

Ons transport smeekt om alternatieven voor de auto. Wagendelen zit in steden in de lift, maar de elektrische fiets is en blijft er het transportmiddel met enorm veel potentieel. Billy speelt daar volop op in. Het is een van de eerste deelsystemen voor elektrische fietsen zonder fietsdock om de fietsen op te laden. Het systeem wordt beheerd door middel van een intuïtieve gratis app. Via die app kunnen gebruikers de elektrische fietsen overal in de stad oppikken en achterlaten.

Meestal bevindt er zich een Billy-fiets binnen een straal van 300 meter. Het slot ontgrendelen gebeurt met een code die de gebruiker ontvangt via zijn smartphone. Fietsen met een bijna lege batterij worden meteen gewisseld door een herstelploeg.

De voorbije zomer werd er volop getest met het systeem. Vandaag zijn er 150 Billy Bikes beschikbaar in Brussel. In 2018 kan dat aantal stijgen tot 1.500. Het project zal de volgende jaren zeker uitbreiden naar andere Belgische en Europese steden.

Ontdek de winnaars