Slimmer pendelen en parkeren met Commuty

C-Cube

Slimmer pendelen en parkeren met Commuty

Meer werknemers die carpoolen, meer collega’s op de fiets en een optimale bezetting van het aantal beschikbare parkeerplaatsen. De Commuty-app van C-Cube maakt het mobiliteitsbeleid van bedrijven een stuk eenvoudiger.

“20% van de werknemers zou van job veranderen als het vinden van een parkeerplaats in de buurt van zijn werkplek te moeilijk wordt.” Met dat weetje zet Nicolas Verstraete, COO van C-Cube, de toon. “Bedrijven hebben vandaag vaak minder parkeerplaatsen dan medewerkers. Dat zorgt voor stress. Sommige werkgevers lossen dat op door plaatsen te huren op openbare parkings, maar dat is erg duur.”

Precies daarom ontwikkelde C-Cube de Commuty-app. “Commuty biedt verschillende oplossingen”, legt Nicolas Verstraete uit. “Onze app zorgt ervoor dat de beschikbare parkeerplaatsen zo efficiënt mogelijk worden gebruikt. Daarnaast stimuleert Commuty werknemers om meer te carpoolen of de fiets te gebruiken. Zoekt een bedrijf een leverancier voor die bedrijfsfietsen, dan helpen we daar ook mee. We bieden een totaalaanpak op het vlak van mobiliteit.”

12.000 gebruikers

L’Oréal was 2 jaar geleden de eerste klant die gebruik maakte van de parkingmodule van Commuty. Het bedrijf had 150 parkeerplaatsen voor 300 werknemers. Werknemers met een persoonlijke parkingplaats kunnen via de app laten weten wanneer ze hun plaats niet gebruikten. Andere werknemers mogen die dan gebruiken. “Voor die meldingen was 70% van de parkingplaatsen bezet. Met onze app steeg de bezettingsgraad tot 100%”, zegt Nicolas Verstraete. “Daardoor waren er minder betalende parkingplaatsen nodig op openbare parkings.”

De werknemers die via onze app carpoolen, spaarden al 10 miljoen gereden kilometers uit
Nicolas Verstraete, COO C-Cube

Vandaag is de app bij 30 bedrijven in gebruik, waaronder ook AG Real Estate, Deloitte en GSK. Meer dan 12.000 gebruikers schreven zich in op het digitale platform. “Via dat platform kunnen werknemers van deelnemende bedrijven een carpoolmatch vinden over de bedrijfsgrenzen heen, wat de kans op het vinden van iemand waarmee je kan meerijden gevoelig verhoogt”, aldus Nicolas Verstraete.

1 miljoen ton CO2 uitgespaard

Commuty kan op  die 2 jaar mooie resultaten voorleggen. “We ‘herverdeelden’ al 50.000 parkeerplaatsen. De werknemers die via onze app carpoolen, spaarden al 10 miljoen gereden kilometers uit. Samen stootten ze zo 1 miljoen ton minder CO2 uit.”

Dat is goed voor het milieu en voor het imago van de deelnemende bedrijven. “1 op de 3 consumenten heeft een voorkeur voor merken met een groen en duurzaam imago. Bovendien is bereikbaarheid vandaag een onmiskenbare troef in de war for talent”, weet Nicolas Verstraete.

Ontdek de winnaars