Befimmo

B-Switch, de zachte mobiliteitsoplossing van Befimmo

Mensen aanmoedigen om zich op een andere manier te verplaatsen. Dat is de uitdaging die de mobiliteitscel van Befimmo, het vastgoedbedrijf dat tal van kantoorgebouwen beheert, wil aangaan met B-Switch. Het idee: 2 medewerkers spreken onderling af om een parkeerplaats te delen. Als compensatie krijgen ze een elektrische vouwfiets van het merk Ahooga, een ontwerp van enkele Brusselse jongeren.

Medewerkers kunnen de fiets gebruiken voor woon-werkverkeer, professionele en privé-verplaatsingen. Ruim 40% van de medewerkers heeft zich aangesloten bij het project. Meer fietsen is voor iedereen een win-winoplossing: het enthousiasmeert de medewerker en zorgt ervoor dat hij meer beweegt. Bovendien wordt de wagen minder gebruikt, wat goed is voor het milieu.

De vrije parkeerplaatsen kunnen omgezet worden in meer waardevolle mobiliteitsinfrastructuur: fietsbergingen, douches, oplaadplaatsen voor elektrische wagens, enzovoort. Het project kan ook elders worden toegepast. Andere bedrijven in de vastgoedsector hebben al hun interesse getoond.

Het project is niet alleen een antwoord op het krappe aanbod aan parkeerplaatsen en op de drukke verkeersstromen in de stad, het geeft ook een nieuwe invulling aan zachte mobiliteit. Andere voordelen: tijdswinst in het woon-werkverkeer, het stimuleren van een nieuwe mentaliteit, meer beweging en minder stress voor de deelnemers, een grotere tevredenheid en meer betrokkenheid bij het bedrijf.

 

Ontdek de winnaars