BeCode

BeCode leidt kansarmen op tot programmeur

BeCode is een Belgische vzw die personen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt op 6 maanden tijd tot professionele programmeurs opleidt. Achtergrond en voorkennis van de cursisten spelen daarbij geen enkele rol. BeCode richt zich onder andere tot laaggeschoolde jongeren, vrouwen en langdurig werklozen.

En met succes. De eerste opleiding startte op 1 april 2017. Vandaag zijn er 110 studenten in opleiding. Al 29 studenten zijn afgestudeerd en lopen stage met een grote kans op tewerkstelling.

Het project wordt grotendeels gefinancierd door private partners (1.050.000 euro). In 2017 financierde het Digital Belgium Skills Fund nog eens 500.000 euro extra.

De opleiding is 100% afgestemd op de vraag van bedrijven naar technische én sociale vaardigheden. Partners als Telenet, Orange, Startups.be, Feweb en Agoria verzekeren de aansluiting met de arbeidsmarkt. BeCode werkt ook intensief samen met de regionale overheden (VDAB, Actiris, Bruxelles Formations, Forem). In januari 2018 start het project ook in Charleroi.

Ontdek de winnaars