Deinze

Blue-bike factuur Deinzenaars wordt mobiliteitskrediet

In 2012 trok Deinze de kaart van duurzame en slimme mobiliteit. De stad besloot om Blue-bike deelfietsen ter beschikking te stellen van haar inwoners via een derde-betalersysteem. Iedere Deinzenaar kon kosteloos fietsen in elke gemeente waar de blauwe deelfietsen beschikbaar waren.

Sinds 1 mei 2017 kunnen Deinzenaars in andere steden Blue-bike niet langer kosteloos gebruiken. Dat komt omdat Blue-mobility, het bedrijf achter de Blue-bikes, sindsdien altijd het lokale tarief toepast voor elke rit met een Blue-bike.

Stad Deinze zocht samen met Blue-mobility een oplossing. Dat werd de Smart City Deinze app van het bedrijf Olympus Mobility. Zo wil de stad duurzame verplaatsingen blijven belonen.

Meer dan 1.000 Deinzenaars krijgen hun Blue-bike-ritten buiten Deinze nu terugbetaald onder de vorm van een mobiliteitskrediet. Dit krediet kan besteed worden aan verplaatsingen met trein, tram, metro of bus. Je kan er ook mee parkeren aan treinstations of er een dagpas voor Blue-Bike of Velo mee kopen. Dat lukt allemaal via de Smart City Deinze app met ingebouwde routeplanner.

Ontdek de winnaars