Gilen Immobiliën

Bouwpromotor brengt huren en kopen samen

Jongeren krijgen soms moeilijk toegang tot de vastgoedmarkt, omdat kopen of bouwen vaak een te grote hap uit hun budget neemt. Daarom ontwikkelde de Limburgse bouwpromotor Gilen een nieuwe formule: hamsterhuren. Het innovatieve concept werd reeds geïntroduceerd in Sint-Truiden.

Hamsterhuren laat jonge gezinnen en alleenstaanden een woning huren in een duurzame en uitnodigende woonbuurt met gemeenschappelijke facilitaire ruimtes en diensten. Na verloop van tijd kunnen ze die woning kopen. Op dat moment worden de reeds betaalde huurgelden van de afgelopen 5 jaar omgezet in een aanbetaling voor de aankoop. Deze vorm van retroactief woonsparen is uniek.

Het financiële plaatje is ook interessant voor de steden en gemeenten waar Gilen zijn woningen bouwt. Gilen biedt lokale overheden zijn expertise aan om Hamsterhuur-projecten op te starten. De middelen komen van institutionele investeerders. Zij kunnen via een vastgoedfonds beleggen in Hamsterhuren. Zo blijft de financiële impact voor lokale overheden beperkt.

Ontdek de winnaars