CIBG

Cath & Gery gidsen bezoekers door Brussel

Het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (CIBG) en de MIVB hebben 2 chatbots gelanceerd: Cath & Gery (voor info over het stadscentrum) en Oscar Beek (voor info over Schaarbeek). Dankzij die bots kunnen bezoekers van Brussel de stad op een andere manier ontdekken.

De informatie die beide bots geven, is gebaseerd op de applicatie ‘agenda.brussels’. “Dat is wat we een API (afkorting van Application Programming Interface) noemen: een IT-module die we in een andere toepassing integreren”, zegt Patrick Van Vooren, directeur Customer Solutions van het CIBG. “De chatbot werkt in realtime met de informatie van de API. Die API kan overigens ook in andere apps gebruikt worden.”

De chatbots Cath & Gery en Oscar Beek zijn bereikbaar via de Messenger-app van Facebook. Zowel in het Frans, het Nederlands als het Engels. De chatbots maken bezoekers wegwijs in Brussel en stellen leuke restaurants, evenementen, beurzen voor. Intussen praatten al 4.153 gebruikers met Cath & Gery en Oscar Beek en stuurden de chatbots ruim 11.000 vragen naar de API ’agenda.brussels’.

Ontdek de winnaars