Econocom BeLux


Delta ziekenhuis digitaliseert operatiekwartier

Het Delta ziekenhuis, de nieuwe zorginstelling van de ziekenhuisgroep Chirec, opende op 11 december 2017 in Oudergem de deuren. Het wil ‘het ziekenhuis van de toekomst’ zijn, een ‘levenscentrum’ dat 100 procent focust op de patiënt.

Aan Econocom BeLux, een Europese speler op het vlak van de digitale transformatie, werd gevraagd om het operatiekwartier te digitaliseren. Net als het ziekenhuis stelt ook Econocom bij dergelijke processen het individu centraal.

Technologie speelt vandaag een steeds grotere rol bij veilige zorg op maat van de patiënt. Econocom heeft dat idee doorgetrokken naar alle 29 operatiezalen van het ziekenhuis. Elke zaal werd uitgerust met spitstechnologie.

Chirurgen kunnen gebruik maken van schermen waarop ultrascherpe beelden geprojecteerd worden. Tijdens een ingreep kunnen er ook foto’s en video’s gemaakt worden. Die beelden belanden, via een systeem voor medische beeldvorming, meteen in het dossier van de patiënt. Ook videoconferenties zijn mogelijk. Zo kan een chirurg tijdens een operatie raad vragen aan een collega die niet in het ziekenhuis is.

Econocom Belux leidt de chirurgen en hun teams ook op om te werken met deze nieuwe mogelijkheden.

Ontdek de winnaars