Dendermonde

Dendermonde rolt slim glasvezelproject uit

Dendermonde stelt vanaf eind 2017 gratis wifi aan gigabitsnelheden ter beschikking in de binnenstad. Daarmee wil het stadsbestuur het centrum nog aantrekkelijker maken als winkelhart. Hiervoor werd samen met projectpartner The Last Mile vzw een glasvezelnetwerk aangelegd. Daarop mogen ook alle internetproviders hun diensten aanbieden. Alle inwoners van het stadscentrum kunnen, indien ze dit willen, een eigen glasvezelaftakking van dit netwerk naar hun woning verkrijgen.

Ook alle woonzorgcentra van het Dendermondse OCMW krijgen toegang tot datzelfde glasvezelnetwerk. Dit netwerk opent ook de deur voor Smart City-diensten zoals streaming van live bewakingsbeelden bij evenementen. Hulp- en ordediensten zullen via dit netwerk sneller kunnen communiceren met mekaar. En voor zelfstandig wonende bejaarden liggen er ongetwijfeld Smart Care-toepassingen in het verschiet.

Bovendien is glasvezel niet alleen sneller maar ook duurzamer dan de traditionele koperen geleiders. Glasvezel verbruikt ook 20 keer minder elektriciteit.

Ontdek de winnaars