The Horizon Residence heeft een sociaal en duurzaam karakter

Home Invest Belgium

The Horizon Residence heeft een sociaal en duurzaam karakter

Een moestuin op het dak, een lounge met terras en biljart en een online platform om een afspraak bij de kapper te maken. Vastgoedontwikkelaar Home Invest Belgium bouwde een oud kantoorgebouw om tot een unieke residentie.

De structuur van het kantoorgebouw in Sint-Lambrechts-Woluwe was niet geschikt om er grote appartementen van te maken. “Dat bracht ons op het idee om een aantal ruimtes te creëren die iedereen kan gebruiken, zoals de grote lounge met biljart en terras op de bovenste verdieping”, vertelt Geoffroy Bekkers, construction manager bij Home Invest Belgium.

Home Invest installeerde ook een fitnesszaal, een pianokamer en een bioscoopzaal. Een co-workingruimte, een gedeelde wasruimte en een dakmoestuin maken het unieke karakter van The Horizon Residence compleet.

Facebook-groep

“Het gebouw is zo ontworpen dat de bewoners mekaar gemakkelijk kunnen ontmoeten. De property manager organiseert regelmatig kleine events. Dat werkt. De bewoners hebben intussen al een eigen Facebook-groep”, legt Geoffroy Bekkers uit.

Het gebouw is zo ontworpen dat de bewoners mekaar gemakkelijk kunnen ontmoeten
Geoffroy Bekkers, construction manager Home Invest Belgium

Het gebouw heeft naast een sociaal, ook een duurzaam karakter. “De residentie werd uitgerust met zonnepanelen, een warmtekrachtkoppelingsinstallatie en laadpalen voor elektrische wagens”, vertelt Geoffroy Bekkers.

Online dienstenplatform

De bewoners van The Horizon Residence hebben ook toegang tot een online platform waarmee ze een beroep kunnen doen op de diensten van handelaars uit de buurt. Wie naar de kapper wil, kan online een afspraak maken. Wie iets te eten wil bestellen, kan dat online bij een traiteur in de buurt. “Met elke handelaar op ons platform hebben we daarover afspraken gemaakt”, legt Geoffroy Bekkers uit.

Bewoners kunnen online ook een elektrische fiets reserveren, of een studio als ze een slaapplaats zoeken voor bezoekers. “Elke bewoner heeft ook een ‘dropbox’, een grote postbus waarin ze pakjes kunnen laten leveren. Die box openen ze met dezelfde badge waarmee ze toegang krijgen tot het gebouw”, aldus Geoffroy Bekkers.

Bouwen om te verhuren

De 160 appartementen en studio’s in The Horizon Residence worden sinds 2016 te huur aangeboden. De bezettingsgraad bedraagt zo goed als altijd 100%. “Wij bouwen en renoveren om te verhuren, nooit om te verkopen. Net omdat wij eigenaar van onze gebouwen blijven, is het duurzame karakter erg belangrijk”, besluit Geoffroy Bekkers.

“De ontwikkeling van dit concept met gedeelde ruimtes was een primeur voor ons. Maar we geloven er zo sterk in dat we dit ook gaan toepassen in andere projecten.”

Ontdek de winnaars