iArrow

Digitale wegwijzers gidsen inwoners en toeristen

In het voorjaar van 2018 plaatst de Oostendse start-up iArrow 2 digitale wegwijzers (iGirouette) in Middelkerke. Die kunnen gekoppeld worden aan een city-app en bieden toeristen en bewoners informatie op maat.

“Elke pijl is voorzien van LED’s, toont info op beide kanten en draait 360°”, zegt zaakvoerder Geert Simoen. “Op de bovenste pijl wordt stedelijke info getoond, bijvoorbeeld over musea of toeristische activiteiten. Op de onderste pijl geven we lokale handelaars de kans om zichzelf te tonen. Door hun participatie kunnen we dit systeem gratis aanbieden aan de gemeenten.”

De innovatieve wegwijzers maken gebruik van geolocatie om de afstand en de tijd naar een bepaald doel weer te geven. “Ze kunnen zelfs gelinkt worden aan een city-app”, zegt Simoen. “Op die manier kan een toerist op zijn smartphone een bestemming of traject kiezen. Wanneer hij dan de ‘iGirouette’ nadert, toont die waar hij precies naartoe moet. Ook de dienstregelingen van treinen, bussen en trams kunnen in realtime getoond worden. Al deze mogelijkheden komen de beleving en de dynamiek van een stad ten goede.”

Ontdek de winnaars