ENGIE

Energiebesparing met resultaatgarantie

ENGIE biedt industriële en publieke klanten de mogelijkheid om hun energieverbruik te verminderen met gegarandeerd resultaat. Daarvoor hebben ze een energieprestatiecontract (EPC) ontwikkeld.

Het gaat om projecten op maat. Op basis van een audit ter plaatse wordt een inschatting gemaakt van het besparingspotentieel en welke maatregelen hiervoor in aanmerking komen. Vervolgens voert ENGIE de werken uit, om daarna het verbruik te monitoren en de installaties zelf te onderhouden. Via een bonus-malus systeem wordt er een garantie gegeven op de energiebesparing.

Voor het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Rekem verbond ENGIE Cofely zich ertoe de energiefactuur met 30% te verlagen. Het hieraan gekoppelde energieprestatiecontract garandeert zo een vermindering van de CO2-uitstoot met 978 ton.

Ook recreatiecentrum De Nekker in Mechelen en het OCMW van Gent sloten gelijkaardige EPC’s af. Daarnaast heeft ENGIE zich geëngageerd tot een totale energiebesparing voor een 50-tal sites in het Luikse (waaronder scholen, een ziekenhuis, sportcomplexen en andere gebouwen). Die energiebesparing is goed voor 3.350 ton minder CO2-emissie per jaar.

Ontdek de winnaars