Cofinimmo

Flex Corner, flexibel kantoorverhuur voor start-ups en kmo’s

Cofinimmo richtte in april 2016 Flex Corner op. Dit concept laat start-ups en kmo’s toe om kantoorruimte te huren op maat van hun behoeften. Het is de ideale tussenoplossing tussen een 3-6-9 huurovereenkomst en een Business Center dat kantoorruimte per week of per maand verhuurt.

Marc Van Haelen, Commercial Account Manager bij Cofinimmo: “Onze huurcontracten hebben een duurtijd van minstens een jaar en zijn driemaandelijks of jaarlijks hernieuwbaar. Maar als een bedrijf een ruimte voor 15 maanden wil huren, kan dat ook. Wij passen ons aan, zowel wat de huurtijd als de gewenste ruimte betreft. De 2 laatste kantoren die we verhuurden, hadden een oppervlakte van 31 m2. We proberen daarin zo flexibel mogelijk te zijn, zodat we aan elke vraag kunnen voldoen.”

Alle Flex Corner-ruimtes zijn ingericht en operationeel (elektrische bedrading, wifinetwerk, databekabeling). Het enige wat de huurder zelf nog moet of kan doen, is bijvoorbeeld een bijkomende scheidingswand plaatsen.

Wat kan er dan weer niet? Een ruimte huren in Anderlecht en een vergadering organiseren in Diegem. “Om ook daarvoor een oplossing te bieden, hebben we in Diegem en op de Tervurenlaan twee ‘Lounge’-ruimtes ingericht. Daar kan je per uur, per dag,… een vergaderzaal huren. Op termijn zullen die lounges via een abonnementsformule ter beschikking staan van alle huurders”, zegt Marc Van Haelen.

Er bestaan ondertussen Flex Corners in Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Pieters-Woluwe, Waterloo, Anderlecht, Haren en Diegem. Flex Corner werd in april 2016 gelanceerd. De bezettingsgraad bedraagt vandaag 70%.

Ontdek de winnaars