ION

ION is eerste Belgische CO2-neutrale bouwpromotor

ION noemt zichzelf de eerste CO2-neutrale bouwpromotor van ons land. Sinds 2015 stelt de projectontwikkelaar uit Waregem alles in het werk om de CO2-uitstoot per werknemer te neutraliseren.

Het bedrijf neemt daarvoor onder andere zijn airco, wagen- en computerpark onder handen. Samen met specialist CO2logic wordt er een jaarlijks actieplan opgesteld om de uitstoot te verminderen. De uitstoot die er toch nog is, wordt geneutraliseerd door gecertificeerde projecten in Afrika te steunen. Zo wordt de hier onvermijdelijke restuitstoot ginds gereduceerd.

Ook zijn bouwprojecten houdt ION CO2-neutraal. Zo zal de uitstoot die gepaard gaat met de bouw van het Waregem Business Park nadien in 1 keer geneutraliseerd worden. Het park zal ook zijn eigen verwarming en koeling kunnen regelen dankzij 200 geothermische boringen tot 70 meter.

In Turnhout legt ION een warmtenet met eigen energiebron aan bij de bouw van 700 woningen. Zo hoeft er maar op 1 locatie gestookt worden, in plaats van in elke woning afzonderlijk. Er komen ook groendaken voor het duurzaam hergebruik van regenwater.

Ontdek de winnaars