Jean Nonet

Jean Nonet steunt duurzaam bouwen en de circulaire economie

De groep Jean Nonet is een bouwbedrijf dat onder andere wegen aanlegt en heel wat openbare werken voor haar rekening neemt. De organisatie streeft er naar zo duurzaam mogelijk te werken. Afval van de ene werf wordt zo goed als mogelijk gerecycleerd en/of hergebruikt op een andere werf.

De R&D-afdeling laat zich daarbij niet onbetuigd. Ze creëerde bijvoorbeeld Fluidoroc, een zelfverdichtend opvulmateriaal dat opnieuw uitgegraven kan worden. Het materiaal behoudt zijn stabiliteit op lange termijn zodat gaten in het wegdek uitblijven. Fluidoroc is reeds getest door het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW) en het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB).

In de steenbakkerij van Wanlin, die de groep overgenomen heeft, worden baksteen en pleistermateriaal op basis van klei geproduceerd. Die materialen hebben een zeer lage energiebalans, zijn 100% recycleerbaar en dragen bij tot een gezondere omgeving en meer comfort in een gebouw. Met deze manier van werken is Jean Nonet al sinds 2003 actief binnen de circulaire economie.

Ontdek de winnaars