Etterbeek

Jongeren nemen actie tegen vroegtijdig schoolverlaten

‘Mon(t) Aventure’ is een initiatief van de gemeente Etterbeek om jongeren van 14 tot 17 jaar met problemen op school of thuis opnieuw in zichzelf te laten geloven. Om dat te bereiken, nemen de jongeren deel aan sportieve activiteiten met een maatschappelijk nut.

Bijzonder aan dit project is de actieve rol van de jongeren. Ze zijn sterk betrokken bij de realisatie van hun eigen voorstellen. Ze zorgen onder andere mee voor de promotie van en de fondsenwerving voor de maatschappelijke doelen die ze steunen.

Het project is niet alleen goed voor de fysieke paraatheid van de jongeren. Door jongeren van straat te halen, vergroot het ook het veiligheidsgevoel. ‘Mon(t) Aventure’ zorgt er ook voor dat jongeren met problemen minder snel afhaken op school. De inzet en het doorzettingsvermogen die van hen verwacht worden in het project, komen ook op school van pas.

Het project eindigt met een tiendaagse reis naar de Spaanse Pyreneeën. Tijdens die trip kunnen de jongeren alle waarden en vaardigheden die ze tijdens de workshops hebben geleerd in de praktijk zetten. De totale kost wordt geschat op 12.000 euro. Momenteel is er nog een tekort van 7.200 euro.

Ontdek de winnaars