Klarrio

Klarrio analyseert data in de cloud

De steeds toenemende hoeveelheid data alsook belangrijkheid van data inzicht confronteert bedrijven met een digitale transformatie, de nieuwe industriële revolutie. In deze disruptie schieten traditionele technologieën vaak tekort.  Diverse open source projecten, waarvan vele hun origine kunnen uit ‘social network’ en new economy bedrijven, bieden een nieuwe benadering.

“Data-analyse moet vandaag instant gebeuren”, zegt Kurt Jonckheer van Klarrio, een jong bedrijf dat organisaties hierbij helpt. “De gegevens eerst op een harde schijf bewaren is verleden tijd. En dus helpen we onze klanten bij de keuze en implementatie van het juiste framework voor realtime streaming analytics gekoppeld aan bi-directionele distributed message queues.”

“Onze dienstverlening bestaat enerzijds uit consulting”, zegt Jonckheer. “Anderzijds kunnen we een platform of een prototype voor onze klanten bouwen, of hen helpen om meer inzicht in hun grote hoeveelheden data te krijgen in combinatie met hands-on development training gedurende het project.”

Momenteel werkt Klarrio aan een oplossing voor KPN die binnen het project ‘Talking Traffic’ (in opdracht van het ministerie Infrastructuur en Waterstaat) onder andere verkeersknooppunten en meetlussen connecteert in de cloud. Die data worden vervolgens gebruikt om het wegverkeer vlotter te laten verlopen.

Ontdek de winnaars