Intersysto

Langer thuis wonen dankzij e-healthplatform

Intersysto ontwikkelde het 3S-Homecare platform met bijhorende app om informatiedeling tussen patiënt en zorgverstrekker vlotter te laten verlopen. Het doel van 3S is om mensen langer thuis te laten wonen, wat de opnamekosten in ziekenhuizen verlaagt.

De 3S-app wordt geïnstalleerd op de smartphone van chronisch zieke patiënten of bij patiënten die pas terugkeren uit het ziekenhuis. Het 3S-platform is ook nuttig voor patiënten die zichzelf niet altijd goed kunnen behelpen. Dat zorgt soms voor situaties die om een dringende interventie vragen.

Het online platform van Intersysto is toegankelijk voor zowel de patiënt, zijn omgeving en verschillende zorgverleners. De app heeft verschillende functies. De gebruikers vinden er een overzicht van de dienstplanning van de zorgverleners, een ingebouwd alarmsysteem,… Via de app kan de patiënt ook zelf medische informatie zoals zijn hartslag opmeten en doorgeven. En als hij zijn medicijnen moet nemen, stuurt de app een pushbericht. Elke patiënt die zich aanmeldt met een e-ID kan van thuis uit zijn medisch dossier raadplegen.

Ontdek de winnaars