Immobilière de Lessives

Jardin des Paraboles is schakel tussen zelfstandig wonen en rusthuis

“Een dorp in een mooie landelijke omgeving dat volledig aangepast is aan de behoeften en verwachtingen van actieve bejaarden.” Dat is de ambitie van
de ‘Jardin des Paraboles’ in Lessive. Daarvoor brengt het project de beste Europese tools en praktijken samen rond gezondheid en preventie voor senioren.

De naam ‘Jardin des Paraboles’ komt van de witte schotelantennes op de oude Proximus-site in Lessive. Op het terrein van 50 hectare komen er revalidatie- en wellnesscentra, restaurants, hotels, buurtwinkels, gezondheidsdiensten, enzovoort.

Voor Christophe Nihon, zaakvoerder van de Immobilière de Lessive, is dit ‘Smart Life Eco Village’ een nieuwe en grensoverschrijdende oplossing voor
de vergrijzingsproblematiek. De vastgoedexpert vindt immers dat er onvoldoende overgangsplaatsen bestaan tussen het actieve leven als koppel en het ‘rusthuis’.

De Jardin des Paraboles combineert bestaande infrastructuur op een unieke locatie met nieuwe en grensverleggende constructies. De reeds aanwezige glasvezelbekabeling zal gebruikt worden om de digitale kloof te dichten waar bejaarden mee kampen.

Het project werd eind december 2016 opgestart. De werken beginnen in 2019 en gaan een tiental jaar in beslag nemen.

Ontdek de winnaars