Academische Pool van Brussel

Leren leren dankzij e-learning

Hoe begin je met de juiste leermethode aan hogere studies? De ‘Academische Pool van Brussel’ – een vereniging van 47 hogescholen en universiteiten – ontwikkelde een gratis online opleiding voor jongeren die met die vraag worstelen.

De initiatiefnemers merkten dat nog niet elke school zijn studenten leert ‘leren’. Dit project biedt een oplossing voor alle studenten. Omdat de opleiding 24/7 beschikbaar is, kunnen ze de opleiding volgen op het moment dat hen het best past.

De Academische Pool wil studenten met dit initiatief in de eerste plaats verantwoordelijkheidsgevoel en zin voor engagement bijbrengen. Attitudes waar ze een leven lang baat bij hebben.

De opleiding is overigens een voorbeeld van blended learning. Naast het online gedeelte worden er ook 4 sessies van telkens 3 uur georganiseerd, telkens op een zaterdagochtend. Aanwezig zijn is verplicht.

Het project wordt 2 keer per jaar georganiseerd (van november tot februari en van februari tot juni). De eerste sessie ging in november 2017 van start.

Ontdek de winnaars