MicroFlavours

MicroFlavours doet aan landbouw in hartje Brussel

Start-up MicroFlavours werkt aan een prototype van een stadsboerderij in het centrum van Brussel. Door er unieke microgreens (vergelijkbaar met kiemgroenten en scheuten) te kweken, wil de Brusselse start-up grootsteden meer zelfvoorzienend maken.

Omwille van de beperkte ruimte in de stad wordt er op de stadsboerderij ‘verticaal’ gekweekt. In de hoogte dus. Dat gebeurt in een zogenaamde cleanroom, waar geen pesticiden gebruikt worden. Die aanpak verkleint de ecologische voetafdruk. De stadsboerderij heeft volgens MicroFlavours ook tot 90% minder water nodig dan traditionele landbouw.

De bouw van de eerste installatie is voorzien voor het voorjaar van 2018. Voor de realisatie van het project is het bedrijf op zoek naar investeerders. Een eerste ronde van 50.000 euro laat toe om een testinstallatie te bouwen. Een tweede investering van 1,8 miljoen euro is nodig om op grote schaal (700m2) te kunnen werken.

Ontdek de winnaars