Eigenbrakel

Een modern gebouw voor de administratie van Eigenbrakel

Wie in Eigenbrakel de gemeentediensten wil bezoeken, hoeft niet langer op zoek te gaan naar een parkingplaats in het verzadigde historische stadscentrum.

3 jaar geleden besliste de gemeente om al haar gemeentediensten, toen nog verspreid over het volledige grondgebied, te centraliseren in een ruim gebouw op het industrieterrein l’Alliance.

Het gebouw was de vroegere administratieve zetel van Toyota Belgium. Het werd volledig gerenoveerd en met een frisse blik bekeken in het  kader van zijn nieuwe functie. Veel aandacht ging naar energiebesparing, ergonomie, digitale transitie, enzovoort.

Het gebouw ging opnieuw open in juli 2017 en beschikt over de nieuwste technologie. Er is een ruime parking en een gratis shuttledienst die naar het stadscentrum pendelt.

Alle gemeentediensten werden betrokken bij het project. Op budgettair vlak is het een quasi nuloperatie: de gemeente kreeg van het Waalse Gewest een subsidie van 4 miljoen euro. De meeste oude gebouwen zijn intussen verkocht of staan op het punt verkocht te worden.

Ontdek de winnaars