Chapitre XII

Neufchâteau en Léglise bouwen samen een woonzorgcentrum

Chapitre XII ‘Résidence Préfleuri’ is het antwoord van de gemeentes Léglise en Neufchâteau op de vergrijzing. Samen met hun OCMW’s bouwen ze aan het gelijknamige woonzorgcentrum dat 8.000 m² groot zal zijn.

Het toekomstige woonzorgcentrum zal 101 kamers tellen. Er zal een restaurant zijn, een wasserij en een ruime parking. Elke kamer wordt uitgerust met telefoon, tv en internettoegang. Het gebouw telt drie vleugels. In een van de vleugels bevinden zich de medische voorzieningen: het ‘medisch huis’.

In de buurt van het woonzorgcentrum komt er ook een kinderopvang, zodat verschillende generaties mekaar ontmoeten. Résidence Préfleuri bevindt zich op een site van ruim 1 hectare groot en heeft een adembenemend uitzicht over de plaatselijke vallei.

Het OCMW van Neufchâteau startte het project in 2013. De gemeente Léglise sloot zich in 2015 aan. Daaruit ontstond Chapitre XII. Die vereniging staat in voor het ontwerp, de bouw en het toekomstige beheer van het woonzorgcentrum. De eerste steen werd gelegd in de herfst van 2017. De werken zullen 2 jaar duren, met een prijskaartje van 15 miljoen euro.

Ontdek de winnaars