Tervia's NV

Oud industrieterrein geeft Kempen nieuwe economische impuls

Met de sluiting van de oude conservenfabriek Bonduelle in 2011 kwam er in Hulshout 14 hectare industrieterrein vrij. Op die plaats ontwikkelt projectontwikkelaar Tervia’s vandaag ruimtes voor kmo’s, industriële activiteit en retailers. Het project kreeg de naam ‘La Corbeille’, naar de oorspronkelijke naam van de conservenfabriek.

Op La Corbeille zal 70% van de gebouwen, namelijk 57.000m², bestemd zijn voor kmo en industrie. Tervia’s geeft met de ontwikkeling van de site een economische impuls aan de Kempische regio, op een duurzame manier. Dit toont zich in de materiaalkeuzes voor de gebouwen, mobiliteitsoplossingen, energierichtlijnen, het parkmanagement, de organisatie van het groenonderhoud en het gebruik maken van groepsaankopen.

Tervia’s onderzocht de integratie van zonnepanelen, een warmtenet, een windmolen of andere vormen van hernieuwbare energie. Ook de duurzame integratie van particuliere wooneenheden bovenop bedrijfsgebouwen wordt in 2018 gerealiseerd. Als leidraad voor de ontwikkeling van het ganse project hanteert Tervia’s de criteria van de Vlaio Duurzaamheidsmeter.

Ontdek de winnaars