Pikaway combineert alle mogelijke vervoermiddelen

Pikaway

Pikaway combineert alle mogelijke vervoermiddelen

U moet ergens heen? Pikaway stelt u de handigste route voor met een combinatie aan vervoermiddelen. De app houdt rekening met uw voorkeuren, onder meer hoe groot uw ecologische voetafdruk mag zijn. Bovendien reserveert hij uw tickets en rekent ze af.

“Pikaway bundelt alle bestaande mobiliteitsoplossingen in één systeem. Daardoor krijgt de gebruiker een optimaal traject voorgeschoteld, helemaal op maat van zijn voorkeuren over duurtijd, ecologische dimensie, enzovoort. Daarnaast reserveert en betaalt de app de nodige tickets. Dat is zonder meer een revolutionaire innovatie”, beweert de CEO van Pikaway, Mathieu de Lophem.

Pikaway ontstond in de schoot van Lab Box, een afdeling van het Belgische automobielbedrijf D’Ieteren. Met de bundeling van privé en openbare vervoermiddelen getuigt het bedrijf van een brede visie op mobiliteit. Sinds de opstart van het project in 2017 investeerde de groep er 1 miljoen euro in. Sinds januari is Pikaway een zelfstandige juridische entiteit binnen de groep.

Pikaway bundelt alle bestaande mobiliteitsoplossingen in één systeem”
Mathieu de Lophem, CEO van Pikaway

In heel België

De app ging op 15 januari van start in Antwerpen en is ondertussen al honderden keren gedownload. “Met de feedback van de gebruikers gaan we aan de slag om Pikaway te verbeteren”, zegt CEO Mathieu de Lophem. “De komende maanden rollen we de app ook uit in Brussel. Het is onze bedoeling om het volledige Belgische grondgebied te dekken en zelfs daarbuiten.”

“In eerste instantie blijven we binnen de landsgrenzen. In België bestaat een diepgewortelde autocultuur”, gaat Mathieu de Lophem voort. Volgens een recente studie van de automobielfederatie Febiac overweegt slechts 1 gebruiker op de 6 een ander vervoermiddel. En dat terwijl 5 procent minder auto’s goed zou zijn voor 40 procent minder files, blijkt uit een studie van de gewestelijke overheidsdienst Brussel Mobiliteit. “Als we in de toekomst vaker een alternatief voor de auto willen nemen, moet je een onberispelijke gebruikerservaring bieden.”

Ontdek de winnaars