Jost Group

Schaven aan het imago van de vrachtwagenchauffeur

In heel Europa kampt de transportsector met een personeelstekort. Ook Jost Group is voortdurend op zoek naar gekwalificeerd personeel. Om het imago van de vrachtwagenchauffeur op te waarderen, zette Jost Group verschillende acties op touw. Met succes: in 2017 werden 100 chauffeurs aangeworven, onder wie een veertigtal vrouwen en jongeren.

Vandaag moet een vrachtwagenchauffeur meerdere talen spreken, procedures toepassen, veiligheidsvereisten naleven en de verschillende Europese wetgevingen kennen. En uiteraard moet hij ook bestand zijn tegen het steeds drukkere verkeer. Om het imago van de chauffeur te herwaarderen en het beroep aantrekkelijker te maken, werkte Jost Group samen met de Waalse, Brusselse en Vlaamse arbeidsbemiddelaars en met de scholen Don Bosco en Les Aumôniers du Travail.

Het transportbedrijf nam deel aan verschillende Job Days, en geeft ook intern opleidingen aan nieuwe én ervaren chauffeurs. Een Training Team staat dag en nacht klaar voor collega’s die advies nodig hebben. Daarnaast ontvangt Jost Group scholen op zijn site, om rechtstreeks grip te krijgen op geïnteresseerde studenten.

 

Ontdek de winnaars