water-link

Slimme watermeter voor efficiënter waterbeheer

Het Antwerpse waterbedrijf water-link zal iedereen inspireren om de kracht van water écht te benutten. Water-link ontwikkelde voor de regio Antwerpen een slimme watermeter om zijn klanten een beter inzicht te geven in hun waterhuishouding.

De slimme meter maakt de waterfactuur voor de klant een stuk transparanter en de jaarlijksemeterstand doorgeven hoeft niet meer. Voor de intercommunale is de installatie van slimme meters een eerste stap naar een nieuw aanbod van waterdiensten die de klanten echt willen.

Er zijn ook interne voordelen. Het waterbeheer wordt efficiënter. De meter, die voorzien is van de meest recente meet- en communicatietechnologie, maakt het onderhoud van de water-link-installaties efficiënter en verkleint het risico op waterlekken. Binnen 3 jaar wil water-link al zijn klanten uitrusten met zo’n slimme meter.

Momenteel worden de slimme meters getest door 1.000 proefpersonen. Een eerste evaluatie is positief: meer dan 95% van de proefpersonen ontvangt dagelijks hun meterstand.

Ontdek de winnaars