iSense it

Software en sensoren zorgen voor betere bewonerszorg

Verpleegkundigen, maar ook technische medewerkers van woonzorgcentra, moeten bij probleemsituaties tientallen procedures volgen om de kwaliteit van de bewonerszorg te garanderen. Op die momenten registeren sensoren allerhande meetpunten en geeft de software van iSense it automatisch de juiste procedure weer. De medewerker volgt en vinkt af.

De leidinggevenden kunnen via dashboards realtime volgen en krijgen automatische rapporten over hoe vaak een situatie zich voordeed en hoe goed de procedures werden gevolgd. De procedures volgen uit risico-analyses die ook in de software verwerkt zijn. Het jaarplan rolt bijgevolg gekoppeld aan de registraties van metingen én de opvolging van checklists uit de software.

Voor dit project bundelden en optimaliseren vier OCMW’s hun risicoanalyses in een benchmark voor uiteenlopende diensten: keuken, medicijnen, afvalstromen, schoonmaak, technische dienst, verzorgingsdepartement, coördinerende arts en arbeidsgeneeskunde.

Het iSense it-project is een samenwerking tussen de OCMW’s van Gent, Aalst, Brugge en Herzele. Microbioloog Dr. Bart Gordts zorgt voor de microbiële risicoanalyse, GD&A voor het juridische kader.

Ontdek de winnaars