Aalter

Startbox helpt starters bij eerste businessplan

In de loop van 2018 zal Aalter een Startbox ter beschikking stellen van beginnende ondernemers. De box is letterlijk een doos met daarin alle tools om een goed idee om te zetten in een businessplan.

Een gestructureerd stappenplan begeleidt de starters naar de oprichting van hun eigen zaak of zelfstandige activiteit. Momenteel wordt onderzocht of hier ook een digitaal platform aan gekoppeld kan worden, waarbij samenwerken en het delen van kennis worden gestimuleerd. Ook coaching en mentoring zou op dit digitale platform een plaats kunnen krijgen, waarbij starters in hun prille ondernemerschap bijgestaan worden door lokale ondernemers.

Het project startte in juni 2017 met een verkennend marktonderzoek naar verschillende mogelijke incubatie-initiatieven, op maat van de gemeente Aalter. Uit dit onderzoek, dat bestond uit interviews met experts en een rondetafelgesprek, werd beslist om de Startbox concreet uit te werken en aan te bieden aan de inwoners van Aalter en aan diegenen die in Aalter een start-up willen vestigen.

Ontdek de winnaars