OCMW Quaregnon

Studiecentrum helpt OCMW Quaregnon 25% besparen op energiefactuur

Het nieuwe woonzorgcentrum van het OCMW van Quaregnon beschikt over heel wat technologie om de energiekost zo laag mogelijk te houden. Er werden een warmtekrachtkoppelingsinstallatie en een warmtepomp geplaatst.

Om dit project in goede banen te leiden, deed de directie van het OCMW een beroep op CERISIC (Centre d’Etudes et de Recherches de l’Institut Supérieur Industriel Catholique), het studie- en onderzoekscentrum van de Katholieke hogeschool van Henegouwen.

Véronique Roland, directrice van het OCMW: “We krijgen al een jaar gratis hulp van CERISIC. Dankzij hen maken we vandaag optimaal gebruik van de warmtekrachtkoppeling. Daardoor is onze energiefactuur met 25% gedaald is. Bovendien is het comfort voor bezoekers, patiënten en medewerkers er sterk op vooruit gegaan.”

Een ingenieur van CERISIC is voortdurend beschikbaar voor het OCMW. “Hij werkt prima samen met onze technische medewerkers. Indien nodig doet hij een beroep op gespecialiseerde collega’s. Dit is echt een win-winpartnership”, besluit de directrice.

Ontdek de winnaars