Extensa

Tour & Taxis, de metamorfose gaat door

Het uitzicht van de historische Tour & Taxis-site blijft veranderen. Ontwikkelaar en eigenaar Extensa bouwt de Brusselse trekpleister stap voor stap om tot een unieke plek met zowel kantoren, woningen als ontspanningsmogelijkheden.

Tour & Taxis heeft een zeer divers karakter. De site biedt onder andere ook plaats aan de Brusselse Circusschool, Leefmilieu Brussel, de Vlaamse overheid en meer dan 50 private ondernemingen. Het domein herbergt ook een park van 9 hectare, met stadsmoestuinen en workshops in ParckFarm.

Ook op het vlak van energie levert de site baanbrekend werk. Typerend daarvoor is het Herman Teirlinck-gebouw, de passiefbouw waarin Vlaamse ambtenaren dit jaar hun intrek namen.

Extensa ondersteunt ook de zachte mobiliteit. De groep heeft aan het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest een deel van het terrein aangeboden zodat projectontwikkelaar Beliris er de nieuwe Picardbrug kan bouwen. Die brug zal de Simon Bolivarlaan verbinden met de Picardstraat. De nieuwe verbinding is voorbehouden voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer.

Ontdek de winnaars