CHU Ambroise Paré

Ziekenhuis stimuleert zachte mobiliteit bij medewerkers

Het universitair en psychiatrisch ziekenhuis Ambroise Paré in Bergen heeft een nieuw mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan moet de vele ergernissen wegnemen die gepaard gaan met het drukke verkeer en de parkeerproblemen in de buurt van het ziekenhuis.

Om het mobiliteitsplan vorm te geven, werd een Mobiliteitsgroep uit vertegenwoordigers van de directie en medewerkers opgericht. De samenwerking leidde tot enkele slimme oplossingen. Een van die oplossingen was de aanleg van 3 pendelparkings met shuttledienst in de buurt van het ziekenhuis. Ook zachte mobiliteit wordt gepromoot dankzij de aankoop van zowel klassieke als elektrische fietsen voor werknemers. Het CHU wil ook nog een extra parking aanleggen voor (brom)fietsen en moto’s. Er zou ook een internetplatform komen waarop medewerkers met mekaar kunnen afspreken om te carpoolen.

Als gezondheidscentrum benadrukt het ziekenhuis het belang van een slimme mobiliteit voor ons welzijn. Fietsen en wandelen is goed voor de fysiek, het vermijdt filestress en is bovendien beter voor het milieu.

Ontdek de winnaars