Duurzame uitbreiding voor woonzorgcentrum

Les Jolis Bois, het rusthuis in Saint-Georges-sur-Meuse, breidt zijn aantal bedden uit van 61 tot 98. 15 plaatsen zijn gereserveerd voor gedesoriënteerde mensen. Daarnaast komen er 5 serviceflats met tuin en een ‘snoezelruimte, een relaxatieruimte waarin de vijf zintuigen door verschillende technieken gestimuleerd worden.

Het rusthuis is makkelijk bereikbaar, dicht bij een snelweg en midden in een handelswijk waar ook culturele instellingen liggen. Op die manier vergemakkelijkt Les Jolis Bois de relaties met de buitenwereld. De nabijgelegen kleuter- en basisschool biedt ook de kans op generatieoverschrijdende activiteiten, zonder dat de senioren zich ver moeten verplaatsen.

Tijdens de werken ging bijzondere aandacht naar materialen, zowel voor binnen als buiten: veilig, stevig, recycleerbaar en waardevol, met hout en tegels van lokale oorsprong. Het energiezuinige gebouw profiteert door zijn inplanting ook volop van het zonlicht. Voor verwarming en verkoeling kwam er een systeem op aardwarmte: een omkeerbare warmtepomp en condensatieketels op gas. Daarnaast kreeg het gebouw zonnepanelen en fotovoltaïsche cellen, en ledverlichting.