Handelaars in Marche gaan digitaal

De stad Marche-en-Famenne ontwikkelde samen met de handelaarsvereniging Cap sur Marche en het Agence de Développement Local een interactief platform. Op Cap sur Marche kan iedere handelaar zijn visitekaartje op het net achterlaten. De interface is individualiseerbaar, bevat calls to action en maakt een business-to-consumerrelatie mogelijk waarbij klanten persoonlijke afspraken kunnen maken met een handelaar.

Het project Cap.Marche.be sluit aan bij een publiek-privaat partnership. Doel van het project? Alle individuele handelaars de mogelijkheid bieden om aanwezig te zijn op internet. Iedere handelaar kreeg hulp bij de digitalisering van zijn handelszaak. Workshops, conferenties en opleidingssessies vormen de fundamenten van de gemeenschap.

Het delen van gegevens vormt de meerwaarde van het project. Het gemeentepersoneel controleert de database op regelmatige basis. Bovendien beschikt iedere handelaar over een persoonlijke toegang tot zijn eigen webpagina. Het systeem is soepel en perfect veilig.