Hoogtechnologisch distributiecentrum creëert jobs in kwetsbare regio

De Lidl-groep bouwt een hoogtechnologisch en duurzaam distributiecentrum in Marche-en-Famenne op een terrein van 137.000 m², met een gebouwoppervlakte van zo’n 44.000 m². De geografische ligging optimaliseert de rijafstanden voor de belevering van zowat 60 winkels in Namen en Luxemburg.

Grote vries- en koeloppervlaktes garanderen dagelijks verse en kwalitatieve aanleveringen van gekoelde producten. Voor de logistieke afwikkeling komt er 10.000 m² koeling in de logistieke hal.

Om voor dit project het BREEAM-certificaat ‘Excellent’ te behalen, koos Lidl voor een aantal duurzame investeringen: ledverlichting, zonnepanelen, groendaken, een efficiënt koelsysteem, waterrecuperatie en -zuivering, biodiversiteit, ketels met een lage NOx-uitstoot, enzovoort. Een belangrijke focus ligt op de impact op mobiliteit en het welzijn van de werknemer.

Lidl’s vijfde distributiecentrum in België wordt een arbeidskatalysator voor deze kwetsbare regio. Er komen ruim 100 directe arbeidsplaatsen in het distributiecentrum en ook indirect worden extra jobs gecreëerd.