Hulpmiddelen die mensen met motorische beperking echt helpen

Sint-Lodewijk in Wetteren biedt aangepast onderwijs en begeleiding op maat aan kinderen, jongeren en volwassenen met een motorische beperking. Sint-Lodewijk streeft naar een volwaardige deelname aan de samenleving en dus het verkleinen van belemmeringen. Daarom startte het samen met Mariagaard en het Scheppersinstituut uit Wetteren het project Care-Create-Smile-Together. Dat brengt studenten zorg, studenten industriële wetenschappen en mensen met een beperking samen in gemengde teams om technische oplossingen te bedenken voor concrete problemen.

Het project is een volwaardig jaarprogramma dat in september 2016 startte met een inleefdag en een analyse van de zorgcontext, doelgroep en aandoeningen. Er worden 4 casussen op maat ontwikkeld, waaronder een oplossing om eenhandig te snijden. Daarvoor worden ook prototypes ontwikkeld.

Het project brengt vakgebieden samen en verhoogt de betrokkenheid van studenten. Bovendien ontwikkelt het concrete hulpmiddelen die het leven van mensen met een motorische beperking aanzienlijk verbeteren.