Wij willen dé leverancier van mobiliteit worden

Vincent Beckers
gedelegeerd bestuurder Belfius Auto Lease

Leasebedrijf wordt ook mobiliteitsprovider

Belfius Auto Lease investeerde in een unieke app die de oplossing biedt voor de mobiliteitsproblemen van bedrijven en fleetbeheerders.

Nu de klassieke bedrijfswagen niet altijd het meest efficiënte vervoersmiddel blijkt, wordt transportflexibiliteit steeds belangrijker. De Olympus Mobility-app speelt hier perfect op in. Met de app voor smartphone kunnen gebruikers van een leasewagen ook de trein, een deelfiets of de bus nemen. Op elk tijdstip en elke locatie kan er vrij geswitcht worden tussen reisoplossingen.

Koen Van De Putte stond als managing director van Olympus Mobility mee aan de wieg van de applicatie: “Met onze app kun je met één klik vervoerbewijzen van verschillende vervoermaatschappijen en –providers kopen, zonder tijdrovende ticketreservaties en zware administratie. Dat kan voor de volledige verplaatsing, of voor een deel ervan als dat bijvoorbeeld door files, verkeersknopen of ongevallen efficiënter is dan met een leasevoertuig. Ook het gebruik van NMBS-parkings, laadstations, deelfietsen en Cambio-wagens kan via de app geregeld worden.”

Elke maand ontvangt de werkgever een gedetailleerde en overzichtelijke factuur. Bedrijven hoeven geen extra contracten af te sluiten met vervoermaatschappijen en krijgen altijd de beste tarieven. Daarnaast is Olympus een volledig open systeem, dat nog zal groeien. “We zijn een marktplaats waar mobiliteitsaanbieders hun diensten open kunnen stellen voor de leasemaatschappij. Er komen in de toekomst zeker nog heel wat extra diensten en mogelijkheden bij”, zegt Koen Van De Putte.

Klanten vragen naar flexibele mobiliteit

“We waren al enige tijd op zoek naar een pay-per-use systeem”, gaat Vincent Beckers, gedelegeerd bestuurder van Belfius Auto Lease, voort. “Voor ons was het cruciaal dat we naast de wagen ook alternatieve mobiliteitsmodi kunnen aanbieden. Het Olympus-platform maakt dat mogelijk.”

We kregen heel wat vragen van klanten naar een nieuw mobiliteitsbeleid. Met de Olympus Mobility-app geven we nu het gepaste en concrete antwoord
Vincent Beckers, gedelegeerd bestuurder Belfius Auto Lease

De app helpt het leasebedrijf de omslag naar mobiliteitsprovider te maken. “We hebben op vlak van mobiliteit een maatschappelijke rol te spelen. Er zijn steeds meer files en het aantal inwoners in de steden blijft stijgen. Onze mobiliteit dient hieraan aangepast te worden. We kregen heel wat vragen van klanten naar een nieuw mobiliteitsbeleid. Met de Olympus Mobility-app geven we nu het gepaste en concrete antwoord.“

De app is perfect af te stemmen op de behoeftes van de klanten en eindgebruikers: “Een bedrijf met een vestiging in een stadscentrum heeft compleet andere mobiliteitsnoden dan een bedrijf op het platteland. Wie soms ’s nachts werkt, dient zich anders te verplaatsen dan overdag. Onze app is bovendien flexibel genoeg om in te spelen op evoluties. Wij willen met de app dé leverancier van mobiliteit worden”, besluit Vincent Beckers.