Rekruteringsgame voor kwetsbare jongeren

Iedere werkgever wil weten of de mooie woorden van een sollicitant ook omgezet zullen worden naar actie. Die twijfel neemt Levanto weg met zijn assessmentspel Expeditie Werk. Levanto is een sociale onderneming die rond duurzame tewerkstelling werkt in partnership met werkgevers en werknemers.

Een groep jonge sollicitanten bewijst zich een hele dag op de werkvloer van het bedrijf, op basis van een goed uitgedokterd aanwervingsspel. Na individuele functiegesprekken, groepsevaluaties en praktijkoefeningen krijgt het bedrijf een realistisch beeld van de competenties van de sollicitant. Ook de jongere zelf heeft na deze dag een beter idee van de job en het bedrijf.

Levanto mikt met Expeditie Werk op kwetsbare groepen, die het beter doen bij praktijkopdrachten dan bij korte mondelinge of schriftelijke assessments.

Het aanwervingsspel wordt door Levanto bovendien altijd samen met werknemers van het bedrijf vormgegeven en uitgevoerd. Hierdoor ligt de employee engagement veel hoger dan bij klassieke sollicitatieprocedures.