Nieuw bedrijvenpark wordt stad in de stad

In Luik is het smartproject Val-Benoît Divercity het eerste verticaal georiënteerde economisch bedrijvenpark in Wallonië. Val-Benoît, strategisch gelegen in het zuiden van Luik, langs de oevers van de Maas, dicht bij het nieuwe TGV-station van Guillemins en naast de toekomstige tramlijn, wordt een ‘stad in de stad’, met een mix van functies: wonen, diensten, opleidingen, cultuur, enzovoort.

Als voorbeeldwijk van de 21ste eeuw biedt Val-Benoît een efficiënt en duurzaam alternatief voor bedrijvenparken in buitenwijken. De inplanting van bedrijven en studentenverblijven brengt de site tot leven en creëert meer veiligheid. En nieuwe projecten bieden meer mogelijkheden voor alle bewoners uit de buurt.

Het project geeft de stad terug aan haar burgers: groene ruimtes, speelplaatsen en promenades, onverharde wegen, een plek waar harmonieus kan worden samengeleefd. Cafetaria O!, opgetrokken in hout en volledig in harmonie met de natuur, wordt dé place to be, die zich aanpast aan de noden van de gebruikers.