Nieuw gemeentecentrum versterkt sociaal weefsel

Het gemeentebestuur van Laakdal bouwt een nieuw energiezuinig administratief centrum en maakt tegelijk zijn dorpskern duurzamer. Inwoners kunnen met hun administratieve vragen en meldingen rond gemeente, OCMW, politie en Bpost vanaf eind 2017 op één locatie terecht.

Voor de organisatie van publieke evenementen komt er een nieuw marktplein, zodat het sociale weefsel in de gemeente versterkt wordt. Een vernieuwde weginfrastructuur en toegankelijke bushaltes verbeteren de mobiliteit.

De gemeente werkt al enkele jaren aan duurzaamheid. Zo kwamen er zonnepanelen aan de 2 gemeentescholen, een zonneboiler op het dak van de sporthal en het dagcentrum én wordt de openbare verlichting geleidelijk aan vervangen door energiezuinige ledlampen. Bovendien werkt Laakdal aan laadpalen voor het opladen van 2 tot 10 elektrische voertuigen van de gemeente, het personeel en de inwoners. Tot slot laat de gemeente deze winter nog een thermografische luchtfoto opmaken, die de warmteverliezen via de daken in kaart brengt en inwoners moet aansporen het dak (extra) te isoleren.