Nieuw OCMW wordt groener, groter en moderner

Binnenkort hebben de inwoners van Villers-la-Ville een OCMW dat volledig gerenoveerd en herdacht werd. De uitbreiding van het gebouw gaat gepaard met de herinrichting van een gedeelte aan de achterzijde van de site. Dat deel moet de communicatie tussen de diensten makkelijker maken. De uitbreiding past perfect bij de nabijgelegen gebouwen en krijgt de nieuwste technieken.

Er wordt een lift geplaatst en de gangen worden verbreed, wat de toegankelijkheid voor personen met een beperkte mobiliteit sterk verbetert. Iedere maatschappelijke assistent krijgt een eigen bureau. Tot slot zal het nieuwe OCMW minder energie verbruiken dankzij isolatiewerken aan de binnenzijde, om het origineel karakter van de oorspronkelijke 19de-eeuwse gevels te behouden. De herinrichting kan rekenen op een uitzonderlijke UREBA-subsidie voor energetische renovatie van gebouwen.

Het project verhoogt het comfort voor het administratief, maatschappelijk en technisch OCMW-personeel én voor het publiek. Bezoekers zijn meestal hulpbehoevende en kwetsbare mensen. Zij krijgen nu een betere ontvangst met respect voor het individu en de verscheidenheid.