Onverpakt is hip

Om overtollig afval en nutteloze kosten te vermijden, biedt Ekivrac voedingswaren en hygiëne- en onderhoudsproducten in bulk aan. Er bestaat al een verkooppunt in Braine-le-Comte. In februari – minder dan een jaar na de opening van de eerste winkel – opent de tweede winkel in Casteau de deuren. Die zal twee jobs opleveren.

Het meest vernieuwende aan dit project? De vermindering van afval. Door zijn onverpakte goederen of goederen in bulk zet het project van Ekivrac resoluut in op milieu. Het afval wordt gereduceerd en lokale producenten worden voorgetrokken. Producten die toch verpakt verkocht worden, moeten een ecologische verpakking hebben.

Het project adviseert de klanten en versterkt daardoor het maatschappelijk welzijn. Want klanten zijn niet altijd vertrouwd met deze nieuwe consumptiemethode. Ekivrac wil duurzame consumptie bevorderen die rekening houdt met de sociale, economische en ecologische uitdagingen. De voedingssector hoort bij de grootste veroorzakers van CO2-uitstoot en de grootste afvalproducenten.