Prefabklasjes worden klasjes met een houten geraamte

De school in Antheit (Wanze) werd te klein en was te weinig comfortabel. Vroeger zaten de kinderen in vier prefabconstructies. Sinds drie jaar hebben ze vier nieuwe klasjes met een houten geraamte. Die techniek is niet alleen milieuvriendelijk, maar verkort ook de duurtijd van de werken omdat de structuur vooraf gemonteerd wordt in het atelier.

De klasjes zijn naar het zuiden gericht en opgetrokken uit plaatselijk hout, wat de energetische voetafdruk laag houdt. Wanze ondertekende het Burgemeestersconvenant, waardoor de gemeente zich engageert om tegen 2020 de uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt door haar eigen activiteiten met 20 procent te verminderen.

De uitbreiding van de school leverde ook een maatschappelijke meerwaarde op. De inrichting van de extra ruimte creëerde niet alleen een betere leeromgeving voor leerlingen, maar hield ook rekening ook met de verwachte bevolkingsgroei. De speelplaats werd vergroot en een deel ervan werd overdekt. De leerlingen krijgen ook een groene ruimte en een plek om te picknicken.