De regie en autonomie van iedere mens bevorderen

‘Blijf gerust thuis’ bundelt projecten en producten, die de manier willen ombuigen waarop we naar zorg en zorgspelers kijken. Uitgangspunt: ouder worden is geen ellende, senioren hebben nog altijd dromen en wensen en ze willen zelf keuzes maken.

Zorgbedrijf Antwerpen ontwikkelde in dit verband een aantal initiatieven: ‘De Schakel’, een winkel en webwinkel met hippe comfort- en zorgproducten voor senioren; ‘Blijf Thuis’, een dienst voor woningaanpassingen die begeleidt van advies tot en met schoonmaak na de werken; ‘Mijn Boek’, een dienst rond levensverhalen; ‘Vital & Valère’, een nieuw soort personen-alarmsystem, waardoor het netwerk rond senioren actief participeert in de zorg en de alarmering; ‘Mijn Droom’, een project waarmee mensen een droom op late leeftijd kunnen realiseren.

Deze projecten richten zich met een duidelijke visie op leefbaarheid en huisvesting, op sociale innovatie, technologie, gezondheidszorg en de vergrijzende maatschappij. Ze verhogen de levenskwaliteit van senioren en zetten hen aan om actief te blijven participeren.