Van rusthuis naar intergenerationele campus

Het OCMW van Landen transformeerde het verouderde rusthuis Oleyck naar een moderne, duurzame en innovatieve campus. De ouderenvoorzieningen bestaan uit een woonzorgcentrum, assistentiewoningen en een dagverzorgingscentrum. Daarnaast zijn er met ‘Het Huis van het Kind’ en plannen voor een nieuw kinderdagverblijf ook voorzieningen voor de jongste generatie.

De nieuwe gebouwen zijn gebouwd met aandacht voor duurzaamheid. Het energiezuinige ontwerp verlaagt de energiebehoefte, maakt maximaal gebruik van hernieuwbare energie en is energie-efficiënt. Bovendien wordt het opgevangen regenwater gefilterd en hergebruikt. Ook de landschappelijke inplanting in de bouw- en groenstructuren, met onder andere het natuurgebied De Beemden als uitzicht, zorgt voor een mooi geheel.

Om het geheel relevant te houden, kunnen indeling en functie flexibel aangepast worden aan toekomstige noden. Door deze transformatie zorgt Landen ervoor dat ouderen een integraal onderdeel vormen van de lokale gemeenschap. Vandaag en in de toekomst.