Samen bouwen aan de oplossingen van morgen

Vorig jaar hebben we in heel België organisaties opgeroepen om hun slimme projecten bekend te maken voor het grote publiek. Met succes. De 185 inzendingen voor de Belfius Smart Awards 2016 zijn daar het beste bewijs van.

Vandaag is Smart Belgium uitgegroeid tot een krachtig ecosysteem waarin bedrijven samen met Belfius en onze partners volop innoveren. Het doel? Oplossingen aanreiken voor de uitdagingen van lokale overheden, bedrijven, zorgcentra, scholen,… en zo een duurzame en slimme toekomst creëren die inspireert tot nieuwe slimme projecten.

Om dit ecosysteem nog sterker te maken, kunnen smart companies een beroep doen op Belfius voor de kredieten die ze nodig hebben om, samen met onze experten, hun slimme oplossingen te realiseren. En via een kapitaalsinbreng kunnen we scale-ups de ondersteuning geven die ze nodig hebben om het verschil te kunnen maken.

Ook lokale overheden krijgen onze volle aandacht. Steden en gemeenten onderzoeken vandaag intensief wat digitalisering en artificiële intelligentie voor hun werking betekenen. Voor hen ontwikkelden we Smart Belgium Consulting, een nieuwe service die lokale overheden helpt bij het scherpstellen van hun smart ambities en bij het vormgeven van de strategie om die ambities waar te maken. Smart Belgium Consulting begeleidt hen tijdens het volledige traject, van de conceptfase tot en met de uitvoering van een smart project.

Om al die projecten waar te maken, blijven we ook zelf innoveren, bijvoorbeeld met nieuwe financiële oplossingen. We engageren ons ook om de oplossingen die organisaties samen met ons en onze partners bedenken, zo breed mogelijk in te zetten om zo een duurzame toekomst voor iedereen te creëren. Want één ding is zeker: het ontbreekt in ons land zeker niet aan ideeën, enthousiasme, technologie én kennis. Dat zal ook nu weer blijken als we op 21 maart 2018 de Smart Belgium Awards uitreiken.

Met deze website willen we u alvast inspireren. Om initiatieven op gang te trekken. Om samen te gaan voor een slimme toekomst.

Dat is Smart Belgium. Dat is onze belofte aan u.

Dirk Gyselinck,
Head of Public & Corporate Banking en lid van het directiecomité Belfius

Marc Raisière,
CEO Belfius Bank & Verzekeringen